Kies hier de perfecte hars voor elk lichaamsdeel.

Harswijzer

 

 BIKINI
 LIJN

 ARMEN

 BENEN

 OKSELS

 GEZICHT


BORST/RUG                  

STRIPS  NODIG

 PATRONEN

 

X

X

   

X

JA

 HARS IN BLIK

X

X

X

X

X

X

JA

 KORRELS

X

X

 

X

X

 

NEE

 

Hars en wax soorten.

Harsen is het ontdoen van ongewenste haargroei op zowel het lichaam als het gezicht. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van verwarmde hars. De warme, vloeibare hars word op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren ingekapseld in de harsen en hierna wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid verwijderd. Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, Ook kan door het harsen het haarzakje, waar de haar in groeit, beschadigen. Hierdoor komt het haar minder sterk of helemaal niet meer terug. Dit is een van de voordelen van regelmatig harsen.
Er bestaan twee soorten hars: zachte hars en harde hars. De laatste wordt ook wel filmhars genoemd. Zachte hars wordt verwijderd met katoenen strips. Harde hars wordt vanzelf hard en wordt verwijderd zonder strip. In het algemeen wordt zachte hars gebruikt voor grotere lichaamsdelen en harde hars voor de gevoeligere lichaamsdelen zoals de bikinilijn, de oksels en het gelaat.

Suikerhars

Suikerhars, ook wel sugar paste genoemd, is een mengsel van water, suiker en citroenzuur. Gezien de samenstelling is suikerhars strikt genomen geen echte hars. Hars en suikerhars hebben het gemeenschappelijk vermogen om effectief te ontharen. Suikerhars kapselt, net als de ItalWax harde hars, de haren in. Suikerhars is dan ook effectiever bij haren langer dan één centimeter. Door de inkapseling krijgt de hars enorm veel grip wat het mogelijk maakt om de haren in een keer te verwijderen. Dit bespaart tijd, hars (dus geld), pijn en een rode huid. De ItalWax sugar paste plakt namelijk niet tot nauwelijks aan de huid zelf.

Hoewel een suikerhars een hoop dezelfde karaktereigenschappen heeft als een normale hars, is er een groot verschil tussen deze typen: de temperatuur. Dit type hars heeft een veel lagere temperatuur nodig om te kunnen ontharen. Let op dat de suikerhars niet in aanraking komt met water. De samenstelling van suiker, water en citroenzuur lost dan namelijk op. Dit nadeel is tegelijkertijd een groot voordeel, omdat eventuele resten zeer gemakkelijk van de huid te verwijderen zijn met een beetje water. Deze drie basiselementen in combinatie met geur- en kleurstoffen zorgen tevens voor een lagere kans op een allergische reactie.

Het grote voordeel van harsen ten opzichte van andere ontharingsmethodes is dat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Na gemiddeld drie tot acht weken komen de haartjes weer terug, maar zijn dan veel zachter en dunner.

De voordeligste van Nederland!

Harsdiscounter is de goedkoopste aanbieder van hars en wax in Nederland. Dankzij ons uitgebreide en slimme inkoopbeleid zijn wij in staat om alle hars en wax producten voor de scherpste prijs aan te bieden.